Château Maresque

Chateau Maresque – Världens bästa vingård?

En av de allra äldsta vingårdarna i Frankrike, med en historia som sträcker sig över 3 decennier. Chateau Maresque som ligger i Gaillac är välsignad med en terrior som är unik och ett mycket fördelaktigt klimat. Lera och kalksten, och sydliga sluttningar ger perfekta förutsättningar för att odla vin. Och det gör man här, med den äran! De har vunnit ett stort antal priser för deras exceptionella viner framställda av traditionella och sällsynta druvsorter. De producerar röda, vita, rosé och mousserande viner.

  • Appelation: AOP Gaillac
  • Upplevelser: Rundtur med vinprovning
  • Pris: 5€ (men gratis om man köper vin)

 

 

« Vinjournalen.se le magazine suédois en ligne sur le vin parle de notre domaine. L’article sur l’oenotourisme concerne notre région viticole cette semaine et Château Maresque est proposé comme un vignoble à visiter ! 

Consulter notre profil sur Winetourism.com où nous présentons notre domaine et notre activité  de dégustation de vins, un moment privilégié pour connaître l'histoire de notre Château ! »

 

 

"Vinjournalen.se den svenska tidningen om vin talar om vårt område. L’article sur l’oenotourisme gäller vår vinregion denna vecka och Château Maresque föreslås som en vingård att besöka!

Besök vår profil   på Winetourism.com där vi presenterar vår domän och vår vinprovning, activité ett privilegierat ögonblick för att veta historien om vårt slott! "
Gaillac